De uitzendbranche is een complexe omgeving. Er lopen allerlei processen parallel aan elkaar, schijnbaar zonder dat daar een duidelijke relatie tussen zit. Vanuit het uitzendbureau lopen er allerlei trajecten met uitzendkrachten en bedrijven. Er worden afspraken gemaakt en overleg gepleegd, wat voor enorm veel snel veranderende situaties zorgt. Om flexibeler te zijn in de uitvoering en om beter inzicht in de processen te krijgen bestaat er speciale software voor de uitzendbranche. Dat is een ERP-systeem, dat in staat is om alle processen te stroomlijnen en de workflow te koppelen aan de administratie.

Flexibiliteit

Wat de uitzendsoftware uniek maakt, is dat alle workflows meteen opvraagbaar zijn. Je weet direct welke afspraken er zijn gemaakt met een werkgever over een uitzendkracht, en het is net zo gemakkelijk om te checken of een contractperiode van een uitzendkracht volgens de afspraken is ingevuld. De ERP software is zeer gebruiksvriendelijk en je kunt hier alle informatie vinden die je nodig hebt. Door de bedrijfsprocessen in de uitzendbranche te automatiseren is het niet meer nodig om tijd te stoppen in het bij elkaar zoeken van alle informatie. Het dashboard doet dat voor je en biedt daarnaast de kans om handige overzichten te maken.

Processen en administratie integreren

Wat de uitzendbranche complex maakt zijn de vele contacten naar buiten. Enerzijds zijn er de contacten en afspraken met de werkgevers. Vanuit de processen die volgens afspraak zijn verlopen is het noodzakelijk om hen facturen te sturen. Anderzijds zijn er de uitzendkrachten, die op basis van hun wensen in dienst treden van soms één, maar vaak meerdere werkgevers. Het kan een behoorlijke administratieve puzzel zijn om aan de uitzendkrachten de juiste salarisstrook te verstrekken en ervoor te zorgen dat zij op tijd worden betaald.

Overzicht

Het meest lastige van de uitzendbranche is, dat het moeilijk is om te zien hoe de marges zijn, ofwel hoe je eigen organisatie presteert. Als er uitzendsoftware wordt gebruikt is het verkrijgen van inzicht in de bedrijfsvoering en de financiële resultaten een fluitje van een cent. Met behulp van dashboards, die tot op zekere hoogte zelf kunnen worden aangepast, worden duidelijke overzichten gegenereerd, en weet je hoeveel omzet er is gemaakt.

 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *